Разлика помеѓу образувана и интелегентна личност

“Секоја будала може нешто да знае, но поентата е да разбира” Albert Einstein Луѓето во денешно време често ги мешаат образованието со интелигенцијата и затоа многу е важно еднаш за

ВНАТРЕШНИ КОНФЛИКТИ: Катализатори за БИЗНИС РАСТ

Во секоја компанија постојат различни сектори во кои работат различни луѓе. Секоја карактерна особина, вера, нација, возраст и останати разлики можат да ВЛИЈААТ на нивната секојдневна комуникација, начинот на кој

КРЕИРАЊЕ НА ВРЕДНОСТИ: Бидете ИЗВОРОТ, не изговорот!

Еден од најчестите проблеми со кои се соочуваат бизнисмените во Македонија е немањето вредни работници. Работата успорува, квалитетот се намалува, а сепак, ќе слушнете дека се е во ред и

ПРОБЛЕМИ СО НАПЛАТА: Како до Поефикасна Наплата на Побарувања

Ајде да зборуваме малку за една од најголемите главоболки која го изначува секој бизнис сопственик во Македонија – НАПЛАТА на производи и услуги! Сите во бизнис светот знаеме дека финансиската

Ова мора да го направите со вашите вработени

Искористете ја секоја прилика да поразговарате со вашите вработени околу нивните лични цели. Зошто? Еве неколку причини:   1. Луѓе кои немаат јасно дефинирани лични цели не се мотивирани да

Како го решив проблемот со промашени состаноци

Уште пред да појдам чувствувам дека нешто сум погрешил. Влегувам во кола, ама не сум раат. Се храбрам… Ќе стигнам!! ееее не мие прв пат, колку пати сум тргнал пододоцна,

ЌЕ ЈА ЗАТВОРАМ ФИРМАТА! ЈАС ЌЕ СЕ СНАЈДАМ, АМА ВИЕ ЌЕ ОСТАНЕТЕ НА УЛИЦА!

Па добро, ќе одморам ли јас некогаш во животот? Има ли крај на проблемите? Неможе човек да дојде на работа и да поработи раат? Се нешто непланирано ќе излезе и

Единствената паметна инвестиција е да инвестираш во себе

Сите ние трошиме за некогаш важни, некогаш помалку важни и дури некогаш сосема неважни работи. Некои трошат од потреба, некои од желба за неколку минутно чувство на среќа и задоволство.

Site Footer