Разлика помеѓу образувана и интелегентна личност

“Секоја будала може нешто да знае, но поентата е да разбира” Albert Einstein Луѓето во денешно време често ги мешаат образованието со интелигенцијата и затоа многу е важно еднаш за

Роб или Газда

Дали сте претприемач или неплатено и повремено вработано лице во сопствениот бизнис? Милсам дека доаѓа време во нашите кариери како сопственици на бизнис/претприемачи/ самовработени луѓе, кога треба да се запрашаме

Ова мора да го направите со вашите вработени

Искористете ја секоја прилика да поразговарате со вашите вработени околу нивните лични цели. Зошто? Еве неколку причини:   1. Луѓе кои немаат јасно дефинирани лични цели не се мотивирани да

Како го решив проблемот со промашени состаноци

Уште пред да појдам чувствувам дека нешто сум погрешил. Влегувам во кола, ама не сум раат. Се храбрам… Ќе стигнам!! ееее не мие прв пат, колку пати сум тргнал пододоцна,

Единствената паметна инвестиција е да инвестираш во себе

Сите ние трошиме за некогаш важни, некогаш помалку важни и дури некогаш сосема неважни работи. Некои трошат од потреба, некои од желба за неколку минутно чувство на среќа и задоволство.

Како до финасиска слобода

Финансиска слобода е една од најпосакуваните желби на секој поединец без разлика на неговата моментална состојба. За да најпрвин го разбереме овој термин ќе објасниме како во западните земји, а

Хармонија- предуслов за успешен бизнис

Секој од нас барем еднаш во животот го има почуствувано на своја кожа дисбалансот во живот. Погледнете го оваа видео. Остави коментар под видеото..

Site Footer