До пред неколку години многу малку или воопшто не се зборуваше за coaching-от како тема, а веќе за кратко време се појавија многу термини кои ги опишуваат специфичностите.

Па ајде да ги разјасниме поединечно што тие значат…

Coach понекогаш може да биде ментор, учител, навивач…

Работа на coach-от е да ви помогне да ја надминтете било која препрека која ви стои на патот кон вашиот успех и да развиете стратегии кои ќе ви бидат успешни за вас.

Области во кои сме се покажале како многу успешни и во кои сме помогнале на многу професионалци како вас се:

Business coaching- coaching за успешна кариера

Наменет е за деловни луѓе кои се определени на успех, раст и победување. За луѓе кои се подготвени да се носат со проблемите.

Намеменет е пред се за вработени кои сакаат да пронајдат мотивација и смисла на работата која ја обавуваат и да пронајдат ресурси во себе и направат стратегија за успех.

Executive coaching –coaching за врвни директори

Овој вид на coaching е наменет за стратези, мотиватори, лидери и визионери. Да изградиш и водиш компанија е голема одговорност, па понекогаш потребна е и асистенција од професионалец за да се добие одговор на прашањето: како понатаму?

Leadership and Management coaching -coaching за лидери и раководители

Предизвик е да се градат, водат и развиваат тимови. Работа со луѓе и нивните потреби и потенцијали понекогаш може да биде стресно. Coach-от ќе ви помогне да откриете нови начини, пристапи и опции.

Work / Life coaching – coaching за хармонија во животот

Наменет е за деловни луѓе кои имаат желба во секој сегмент од својот живот да уживаат и да бидат успешни, без да имаат грижа на совест.

Животни полиња: семејство, односи со партнерот, здравје, финансии, работа и кариера, емоции и квалитет на размислување.

Пред почетокот на couching процесот coach-от и клиентот се среќаваат на уводен разговор каде ќе проверат колку се компатибилни, колкава е можноста да се оствари довербата и да договорат рамка за соработка

Пријави се за бесплатен уводен coaching на

aleksandar@ibusinessgroups.com или 075 200 911

Site Footer